Politieagenten van de zone Geel-Laakdal-Meerhout deden zaterdag 10 december (aangekondigde) snelheidscontroles. 2233 voertuigen werden gecontroleerd. 93 procent reed niet te snel.

De politiezone Geel-Laakdal-Meerhout hield zaterdag een actie snelheid. In totaal werden er 2233 voertuigen gecontroleerd. 153 bestuurders reden te snel. Dit is een overtredingspercentage van zeven procent.
 
Geel en Meerhout
In Geel kon je de politieagenten tegenkomen op de Dr. Vandeperrestraat, Logen en de Ring. In totaal werden er 1902 voertuigen gecontroleerd. 106 bestuurders reden te snel. Dit overtredingspercentage (zes procent) ligt lager dan het gemiddelde voor Geel in 2010 (acht procent). In Meerhout werden er 249 voertuigen gecontroleerd op de Eindhoutsebaan. 17 chauffeurs reden te snel. Ook dit overtredingspercentage (zeven procent) ligt onder het gemiddelde voor Meerhout in 2010 (negen procent).
 
Laakdal
In Laakdal werd er gecontroleerd op de Langedijk. Dit was een ‘aangekondigde’ snelheidscontrole. 82 voertuigen werden gecontroleerd, 30 hiervan reden te snel. Eén bestuurder reed 90 km/u in de bebouwde kom, zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen. Het overtredingspercentage (37 procent) ligt zeer hoog. De komende dagen volgen er nog controles in de Langedijk.